Terug naar het overzicht
NFC iPhone Inschakelen

NFC iPhone inschakelen? De NFC functie kan bij een iPhone niet worden uitgezet. Bij Android is dat wel mogelijk. Dit betekent dat een iPhone de NFC-functie altijd aan heeft staan. Daar komt bij dat NFC tags ook niet ingeschakeld kunnen worden. Waarom dat zo is kun je lezen in onze blog over NFC tags uitzetten

NFC iPhone inschakelen om NFC tags te programmeren

Wil je NFC op een iPhone inschakelen om NFC tags te programmeren? Dit is erg eenvoudig om te doen, aangezien NFC altijd aan staat op een iPhone. Je hoeft de tags alleen nog maar te programmeren. Lees hieronder de stappen voor het programmeren van NFC via een iPhone. 

  1. Open de applicatie ‘’Opdrachten’’. Dit is een standaardapplicatie op de iPhone. Iedereen met een iPhone heeft deze applicatie op zijn mobiel staan. Klik op het tabblad ‘’Automatisering’’. Vervolgens klik je op ‘’Persoonlijke automatisering’’. 
  2. Vervolgens zie je in de lijst ‘’NFC’’ staan. Klik hier op. 
  3. Scan de NFC tag, geef deze een naam en klik op ‘’Volgende’’.
  4. Je kunt nu kiezen uit verschillende taken om te programmeren. Zodra je de taak hebt gekozen klik je op ‘’Gereed’’

Waarom willen mensen NFC op een iPhone inschakelen?

Steeds meer apparaten worden tegenwoordig slim en kunnen via een telefoon worden bestuurd. Ontzettend handig. Wil je de lichten aan doen? De gordijnen dicht doen of de temperatuur in huis wat hoger zetten?  Dit is tegenwoordig allemaal mogelijk met slimme apparaten die gekoppeld zijn aan applicaties op je telefoon. Dankzij deze mogelijkheden zien we interessante ontwikkelingen in de NFC technologie. Dit is bij Apple niet onopgemerkt gebleven. Zij lanceerde een Opdrachten-app waarmee je taken op NFC tags kan programmeren. De mogelijkheden zijn eindeloos, denk bijvoorbeeld aan NFC tags op je nachtkastje, in de auto, op je werk of in huis. Echter, er is veel verwarring omtrent NFC. Veel mensen denken dat zij dit moeten inschakelen, maar niets is minder waar. Iedereen kan er direct gebruik van maken met een iPhone.

NFC iPhone inschakelen: Wat kan ik er allemaal mee?

NFC maakt ons leven makkelijker. Dankzij de automatisering door NFC tags hoeven we een stuk minder handelingen uit te voeren. De vele toepassingen dienen als grootste reden waarom men NFC op iPhone wil inschakelen. 

Denk bijvoorbeeld aan Apple Pay. Dit maakt het mogelijk om met je telefoon te betalen. Je hoeft hiervoor geen pincode in te toetsen. Ook kan NFC dienen als toegangsbewijs. Deze toepassingen zien we vaak bij kantoren en evenementen. Hierdoor kunnen bezoekersstromen eenvoudiger ingericht worden, wat lange bezoekersrijen kan voorkomen. Maar de technologie gaat nog verder. Je kunt tegenwoordig namelijk je identiteit verifiëren met een NFC tag. Voortaan heb je altijd jouw digitale ID-kaart bij je. Tot slot zien we een enorme groei in het gebruik van NFC marketing en promotiemateriaal. NFC tags lenen zich uitstekend voor promotiemateriaal. Meer productinformatie nodig? Link dan naar een informatieve pagina. Of een ticket bestellen via een poster? Link naar de pagina waar men de tickets direct kan kopen. 

NFC tags kopen
Terug naar het overzicht