Terug naar het overzicht
sten ritterfeld jDfgqieEVJQ unsplash edited NFC World
Welke telefoons hebben NFC ondersteuning? 2 NFC World

NFC gaat een steeds belangrijkere rol spelen in de maatschappij. In het artikel ”Wat is NFC?” leggen we uit wat het precies is. Het contactloos betalen met je telefoon is alleen al een goede reden om een telefoon met NFC ondersteuning te kopen. Daar komt bij dat de mogelijkheden met NFC alleen maar zullen toenemen in de toekomst. Gebruik je momenteel geen NFC? Dan is het alsnog een goed idee om je alvast voor te bereiden voor de toekomst door een telefoon met NFC ondersteuning aan te schaffen. In dit artikel bekijken we welke telefoons NFC ondersteunen, zodat jij hier rekening mee kan houden voor je volgende aankoop.

Telefoons met NFC ondersteuning

Gezien het feit dat NFC steeds populairder wordt, zien we ook dat telefoonfabrikanten in bijna alle gevallen voor een NFC chip kiezen in het toestel. Goed nieuws, want dit betekent dat de meeste mensen al een NFC chip in hun smartphone hebben en gebruik kunnen maken van de technologie. 

NFC ondersteuning met Apple

Sinds 2017 zijn alle Apple toestellen uitgerust met een NFC chip. Heb jij een iPhone 7 of nieuwer? Dan weet je zeker dat je NFC ondersteuning op je device hebt. Echter, voor de modellen tussen de iPhone 7 en de iPhone X heb je een applicatie nodig om NFC uit te lezen. Dit betekent dat je eerst een applicatie moet downloaden en deze moet openen om vervolgens een NFC sticker te kunnen lezen. Vergelijk het met een QR-code, waar je eerst je camera moet openen voordat je de QR-code kan lezen. Maar ben jij in het bezit van een iPhone XS of nieuwer? Dan heb je mazzel. Voor deze modellen is het lezen van NFC chips mogelijk zonder een applicatie te gebruiken. Je houdt je telefoon tegen een NFC chip en je krijgt direct een melding op je telefoon bovenin het scherm. Zodra je op de melding klikt, wordt de taak direct uitgevoerd. 

Het is niet alleen mogelijk om NFC chips te lezen, maar je kunt ze met een iPhone ook programmeren. Hier heb je dan wel een iPhone 7 of nieuwer voor nodig. Programmeren kan met een applicatie. Wij adviseren de applicatie ‘’NFC tools’’ die gratis te downloaden is in de Apple Store. Zodra je de applicatie start kun je een NFC chip lezen en vervolgens programmeren met een bepaalde taak. Denk aan een URL, trigger of jouw contactgegevens. 

NFC ondersteuning met Android

Komt jouw telefoonmerk voor in onderstaand rijtje? Dan heb jij een toestel dat draait op het besturingssysteem van Android. Wanneer je toestel is uitgerust met Android heb je in bijna alle gevallen NFC ondersteuning.  

-Acer
-Alcatel
-Google
-Huawei
-HTC
-LG
-Motorola
-Nokia
-Oppo
-OnePlus
-Samsung
-Sony
-Xiaomi

NFC ondersteuning controleren met een Applicatie

Wil je zeker weten of jouw telefoon NFC ondersteuning heeft? Dan kan je hiervoor een applicatie downloaden in de Play Store. Ga naar de Play Store en download de applicatie ‘’Do i have NFC’’. Deze applicatie is gratis te downloaden en doet niets anders dan het controleren of je toestel NFC ondersteunt. Wil je geen applicatie downloaden? Dan kun je een kijkje nemen in de instellingen van het toestel. Navigeer naar instellingen -> Draadloos en netwerken -> Meer. Zodra er geen NFC tussen de instellingen staat ondersteunt het device geen NFC. 

NFC tags kopen
Terug naar het overzicht