Terug naar het overzicht
NFC app

Heb je NFC tags besteld? En wil je graag de tags programmeren? Dan kan dat met een NFC reader, maar ook natuurlijk met je mobiele telefoon. Hiervoor heb je dan wel een applicatie nodig. In dit artikel gaan we het hebben over welke NFC app wij aanraden. Hierbij kijken we naar gebruiksvriendelijkheid, de verschillende functionaliteiten en de werking van de applicatie. Wij geven je onze 2 favoriete NFC applicaties voor programmeren van NFC tags op jouw mobiele telefoon.   

Wat kun je met NFC applicaties?

Met NFC applicaties kun je NFC tags programmeren. Zodra je bij ons NFC tags besteld, krijg je deze blanco thuisgestuurd. Met blanco bedoelen we dat de chip leeg is en nog geprogrammeerd moet worden. De meest eenvoudige manier om NFC tags te programmeren is met een mobiele telefoon. Mocht je grote hoeveelheden tags willen programmeren, dan adviseren wij een NFC reader te gebruiken. Dit is sneller, eenvoudiger en gebruiksvriendelijker voor grote hoeveelheden. Maar ben je aan het hobbyen of aan het experimenteren? Dan heb je aan een mobiele applicatie voldoende. Het is dan wel van belang dat je toestel een NFC chip heeft ingebouwd. Zonder NFC chip in je mobiele telefoon is het niet mogelijk om NFC tags te programmeren. 

Met NFC applicaties kun je eenvoudig taken op de NFC chip programmeren. Allereerst download je de applicatie in de Apple of Play store. Open vervolgens de applicatie en kies de gewenste functionaliteit die je op de NFC tag wil programmeren. Dit kan een tekst, url, social netwerk, bestand, mailadres, contactgegevens, locatie of een trigger zijn. Vervolgens dien je de NFC tag tegen je telefoon aan te houden, waarmee je de taak op de chip kan programmeren. Erg handig allemaal, maar welke applicatie adviseren wij om te gebruiken? Hieronder zullen wij onze twee favoriete NFC applicaties toelichten.  

NFC app 1: NXP Tagwriter

Deze applicatie staat uiteraard op plek 1. NXP is namelijk de grote wereldwijde leverancier van NFC chips. Deze wereldspeler heeft zelf een applicatie ontwikkeld om de NTAG series uit te lezen en te programmeren. Dit is de applicatie ‘’NXP Tagwriter’’. De kracht van deze applicatie zit onder andere in de gebruiksvriendelijkheid en de snelheid van de applicatie. Iedereen die de applicatie voor het eerst gebruikt, zal direct doorkrijgen hoe de applicatie werkt en hoe de NFC tags geprogrammeerd kunnen worden. Je kunt eenvoudig bepaalde data opslaan, zodat je deze snel op meerdere NFC tags kunt programmeren. NXP laat met deze applicatie zien dat zij precies weten hoe zij complexiteit kunnen omtoveren naar gebruiksvriendelijkheid. 

Daarnaast heeft NXP nog een applicatie gelanceerd met betrekking tot het lezen van NFC chips, namelijk ‘’NFC Taginfo by NXP’’. Met deze applicatie kun je NFC tags uitlezen en de taken op de chip uitvoeren op je toestel. De applicatie maakt het mogelijk om NTAG Type 2, Type 4 en Type 5 uitlezen, maar ook ICODE en MIFARE. 

NFC app 2: NFC Tools

Stipt op plek 2 staat de NFC applicatie ‘’NFC Tools’’. Eigenlijk kun je met deze applicatie evenveel als de ‘’NXP Tagwriter’’ applicatie. Zodra je deze applicatie start zie je eigenlijk direct dat ook deze applicatie erg gebruiksvriendelijk is. Daarnaast is de applicatie snel en kun je, net als bij de NXP Tagwriter, verschillende data opslaan om vervolgens meerdere chips snel te kunnen programmeren met dezelfde data. Of je nou kiest voor NXP Tagwriter of NFC Tools, het verschil is nihil en de functionaliteit zijn voor beide applicaties uitmuntend.

Wat is het onderlinge verschil tussen de NFC applicaties?

Hier kunnen we heel kort over zijn. Het verschil is namelijk nihil. Beide applicaties hebben dezelfde functionaliteiten. Ook bieden ze allebei de mogelijkheid om data op te slaan, zodat je niet elke keer de data opnieuw hoeft in te vullen voor het programmeren. Ook zijn de applicaties erg snel en zeer gebruiksvriendelijk. Het gaat erom dat je een applicatie eigen maakt door deze goed te testen en regelmatig te gebruiken, zodat je snapt hoe de applicatie werkt en wat er allemaal mogelijk is. Of je dan kiest voor NFC Tools of voor NXP Tagwriter, dat maakt niet uit. Wij adviseren om gebruik te maken van de applicatie die jij het fijnste vindt om mee te werken. Dit kan uiteraard variëren per persoon. 

NFC tags kopen
Terug naar het overzicht