Terug naar het overzicht
NFC business card
Digitaal visitekaartje: 4 redenen waarom jij deze moet hebben 3 NFC World

Een digitaal visitekaartje is misschien wel de meest geniale NFC toepassing op dit moment. Deze toepassing is de afgelopen jaren razend populair geworden onder bedrijven, maar ook onder particulieren. Dit is niet zonder reden, want het is de perfecte vervanger voor de traditionele papieren visitekaart. In dit artikel ga ik het eerst hebben over hoe een digitaal visitekaartje werkt. Daarna geef ik 4 redenen waarom jij een digitale visitekaart zou moeten hebben!

Hoe werkt een digitaal visitekaartje?

Een digitaal visitekaartje heeft zijn functie te danken aan de NFC chip die in de kaart zit verwerkt. Naast de chip zit een antenne die het signaal van andere NFC chips kan ontvangen, zoals die van je mobiele telefoon bijvoorbeeld. Zodra je met jouw telefoon in de buurt komt van een NFC chip dan vangt de antenne dit signaal op. Vervolgens kan de andere NFC chip op dit signaal reageren door de voor- geprogrammeerde data naar het device te sturen. Een NFC chip heeft geen batterij nodig. De chip kan het signaal van het device omzetten in energie, waardoor de taak kan worden uitgevoerd. 

De zogenoemde data op de NFC chip kan van alles zijn, zoals jouw contactgegevens bijvoorbeeld. Programmeer jouw gegevens op de chip, zoals je naam, woonplaats, adres, e-mailadres en telefoonnummer. Nummers uitwisselen? Laat iemand jouw NFC visitekaartje scannen en diegene ontvangt direct jouw contactgegevens op zijn mobiele telefoon. Vervolgens kan hij ze direct opslaan in zijn contacten. 

4 redenen waarom iedereen een digitaal visitekaartje zou moeten hebben

Best ingewikkeld allemaal, maar wel super handig. Om het nog wat begrijpelijker voor je te maken geef ik hieronder de 4 belangrijkste redenen waarom jij een digitaal visitekaartje zou moeten hebben.

Reden 1: Bespaar tijd

Met een digitaal visitekaartje bespaar je tijd. Denk er eens over na hoe vaak je jouw contactgegevens hebt uitgewisseld. Een proces dat zich iedere keer weer herhaalt. Dit kan natuurlijk veel makkelijker. Je pakt je digitale visitekaartje en houdt deze tegen de telefoon van de ander aan. Vervolgens kan diegene jouw gegevens direct opslaan in zijn telefoon, waardoor er geen gegevens meer ontbreken en je de kans op fouten drastisch beperkt. 

Reden 2: Creëer gemak

Je bespaart niet alleen veel tijd, maar ook gemak. Daarnaast plezier je jezelf er niet alleen mee, maar ook je netwerk. Zij hoeven namelijk jouw gegevens niet meer in te vullen. Dit gaat allemaal vanzelf. Met een digitaal visitekaartje wil iedereen jouw contactgegevens.  

Reden 3: Maak impact 

Eén ding is zeker, je maakt impact met digitale visitekaartjes. Verbaas je netwerk met de functie van NFC. We weten allemaal wat er met papieren visitekaartjes gebeurd. Ze worden vriendelijk aangenomen, maar uiteindelijk belanden ze bijna allemaal in de prullenbak. Met een papieren visitekaartje maak je geen impact. Wil je dat mensen je herinneren? Dan zijn digitale visitekaartjes wat voor jou!

Reden 4: Duurzaam

De traditionele visitekaartjes zijn verreweg van duurzaam. Ze gaan snel kapot, er komen scheuren in en ze worden vaag. Daarnaast zijn ze ook erg onhandig. Je moet er altijd een aantal bij je hebben, zodat je ze kan uitdelen aan je netwerk. Met een digitaal visitekaartje heb je maar één visitekaart nodig die je continu bij je houdt in je portemonnee. Je hoeft ze ook niet uit te delen. Een NFC business card gaat jaren lang mee. De aanschafprijs is duurder dan een papieren visitekaartje, maar uiteindelijk ben je veel goedkoper uit.  

283A6291 NFC World
Digitaal visitekaartje: 4 redenen waarom jij deze moet hebben 4 NFC World

Zelf een digitaal visitekaartje maken

Ben je een doe-het-zelver? Dan kun je eenvoudig zelf een digitaal visitekaartje maken! Hiervoor heb je een NFC kaart nodig. Heb je deze al? Mooi! Dan kun je door naar de volgende stap. Download de applicate ‘NFC Tools’ in de Apple Store of Android Store. Vervolgens klik je op ‘Write’ -> ‘Add a record’ -> ‘Contact’. Vul je contactgegevens in en druk vervolgens op ‘Write’. Houd de NFC kaart bij je telefoon en de data wordt automatisch op de chip geprogrammeerd. Jouw digitale visitekaartje is klaar voor gebruik!

NFC visitekaartjes bestellen
Terug naar het overzicht