Terug naar het overzicht
Over NFC World
App Clips en NFC Tags: IOS14 omarmt de NFC Technologie 2 NFC World

Gisteren was het dan eindelijk zover, de release van de nieuwe software van Apple, namelijk IOS14. Uiteraard waren wij, als echte NFC liefhebbers, erg benieuwd naar wat de nieuwe software zou brengen op het gebied van NFC. De huidige software van Apple (IOS13) is het bewijs dat de techgigant steeds meer neigt naar het toepassen van NFC-mogelijkheden. Zo kondigde Apple in 2019 aan dat de iPhone, net zoals Android, NFC tags zou kunnen schrijven. Daarnaast was het niet meer nodig om NFC tags met een applicatie te lezen. Apple liet weten dat de nieuwste iPhone generaties NFC tags automatisch konden lezen. Maar nu gaat Apple een stapje verder.

Wat zijn App Clips?

Apple kondigde tijdens de release van IOS14 op 22 juni 2020 een nieuwe functie aan, namelijk App Clips. Goed nieuws! Maar eerst zal ik het even duidelijk toelichten. Want wat zijn App Clips precies? App Clips zijn kleine pop-ups op je smartphone die het mogelijk maken om gebruik te maken van een applicatie zonder dat je de app hoeft te installeren. App Clips zijn kleiner dan 10MB. Je kunt de App Clips vinden in de bibliotheek op je smartphone, mits je over IOS14 beschikt. Maar wat heeft NFC hier nou mee te maken? Dat leg ik je in de volgende alinea uit!

App Clips zijn handig in combinatie met NFC Tags

Met App Clips is het dus eenvoudiger om bepaalde data te delen via een smartphone. Denk bijvoorbeeld aan het afrekenen van een koffie, zonder dat je vooraf een applicatie hoeft te downloaden. Er zal dan een kleine pop-up verschijnen die enkel een klein gedeelte gebruikt van de applicatie. Hierdoor gaat het proces vele malen sneller. Ook is het met App Clips niet meer nodig dat je een account aanmaakt om een bepaalde applicatie te gebruiken. Door deze nieuwe functie van Apple zal dataoverdracht via een smartphone worden gestimuleerd. Om deze dataoverdrachten te realiseren is een NFC tag of QR-code nodig. Hierdoor wordt het voor bedrijven interessanter om NFC tags te gebruiken voor het uitwisselen van data.

Maar misschien nog wel belangrijker: Apple geeft hiermee aan dat zij in de NFC-technologie geloven door hierop in te spelen. Zijn jullie het hiermee eens? En denken jullie dat NFC steeds maar gebruikt zal worden in de toekomst? Laat het ons weten door een reactie te plaatsen!

NFC tags kopen
Terug naar het overzicht