Terug naar het overzicht
amiibo kaarten maken
Amiibo kaarten maken op Android in 7 stappen 2 NFC World

In dit artikel leggen we je stap voor stap uit hoe je Amiibo kaarten maakt op een Android device in 7 stappen. Met behulp van een NFC chip is het mogelijk om een Amiibo op de chip te programmeren. Deze Amiibo’s kun je gebruiken op een Nintento Switch/Wii en U/3DS. Er zijn verschillende uitvoeringen voor een NFC chip, zoals een coin tag, een pasje of een sticker. Het maakt niet uit welke uitvoering je kiest, als het maar een NTAG215 chip is. Alleen met de NTAG215 kun je Amiibo’s programmeren.

Amiibo kaarten maken? Dit heb je nodig

  1. Allereerst is het belangrijk dat je NFC chips kan programmeren. Dit kun je doen met een Android device. Hierbij is het wel belangrijk dat je device is voorzien van een NFC chip. Daarnaast is het mogelijk om met een Apple device te programmeren met behulp van de applicatie CattleGrid of Placiibo. Heb je geen NFC chip in jouw toestel? Dan kan je ervoor kiezen om een NFC lezer aan te schaffen. 
  2. Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een NTAG215 chip. Alleen de NTAG215 ondersteunt Amiibo’s. Bekijk hier het product in onze webshop die geschikt is voor het programmeren van Amiibo. 
  3. Tot slot heb je de TagMo applicatie nodig voor Android en .bin bestanden van de Amiibo die je op de chip wil programmeren. Weet je niet welk bestand je moet hebben? Op Google zijn deze bestanden eenvoudig terug te vinden. 

Heb je alle benodigdheden? Dat is mooi, want dan kunnen we direct beginnen met het programmeren van je Amiibo’s! Dit kun je eenvoudig doen door onderstaand stappenplan te volgen. Zorg dat je alle benodigdheden bij de hand hebt. 

Stap 1: Allereerst moet je de TagMo applicatie downloaden, maar deze download je niet via de Play Store. Daarom is het zaak om allereerst iets in je instellingen te wijzigingen, waardoor je telefoon toestemming geeft om een onbekend bestand te downloaden. Doe je dit niet, dat is het niet mogelijk om de applicatie te downloaden. Android blokkeert dan het bestand. Toestemming geven kun je als volgt doen:

Ga naar ‘’Instellingen’’ -> Beveiliging -> Onbekende bronnen (zet op AAN). Dit zorgt ervoor dat je applicaties kan installeren die niet in de Google Play Store staan. 

Stap 2: Installeer het TagMo.apk bestand op je Android toestel. Deze kun je hier downloaden. 

Stap 3: Download vervolgens de 2 configuratiebestanden die met TagMo werken:

Stap 4: Plaats de unfixed-info.bin, locked-secret.bin en Amiibo dump bestanden op je Android toestel. 

Stap 5: Start de applicatie TagMo op -> klik vervolgens op de 3 rondjes in de rechter bovenhoek -> Laad de key files en selecteer the unfixed-info.bin en locked-secret.bin bestanden. Het kan zijn dat je een file explorer moet installeren op je Android toestel als dit nog niet mogelijk is. Heb je het bestand via je telefoon gedownload? Dan zou het bestand in de downloadfolder moeten staan. 

Stap 6: Klik op Load Tag en selecteer je Amiibo .bin dump file. 

Stap 7: Klik op Write Tag en houd de NTAG215 NFC tag tegen je Android toestel aan. Je Amiibo wordt nu op de NTAG215 chip geprogrammeerd en is klaar voor gebruik. 

NTAG215 tags kopen
Terug naar het overzicht