In dit artikel gaan we het hebben over RFID lezers. Want wat kan je er allemaal mee? En welke RFID lezer heb jij nodig? Dat gaan wij je uitleggen. Maar voordat we verder gaan dien je eerst de basis te snappen van RFID.
RFID staat voor ‘’Radio Frequency Identification’’, dat wil zeggen dat er data kan worden overgebracht via radiogolven. NFC werkt op dezelfde manier als RFID, maar alleen voor korte afstanden, waardoor de toepassingen verschillen. Met een RFID chip kan je bepaalde gegevens naar een RFID lezer versturen. Op deze manier is het mogelijk om data op afstand te versturen, zodat de RFID lezer iets in werking kan zetten. Bijvoorbeeld het openen van een slagboom of het inklokken op de werkvloer.
RFID en NFC zijn termen die veelal door elkaar heen worden gebruikt. Maar er zit een degelijk verschil in. RFID is namelijk voor langere afstanden dan NFC. Waar je met NFC ongeveer tot 3 centimeter kan overbruggen, is dit bij RFID soms wel 10 meter. Om deze reden wordt RFID voor andere toepassingen gebruikt dan NFC. Bij NFC zien we vaak toepassingen als betalen en de connectie naar de digitale wereld. RFID wordt veelal gebruikt voor tracking, tijdregistratie en toegangspoorten.
Er zijn meerdere RFID chips op de markt met verschillende kenmerken en eigenschappen. Zo zitten er verschillen in de afstand, beveiliging, techniek en de prijs. Een voorbeeld is de MIFARE Ultralight. Deze chip wordt veelal gebruikt als wegwerpchip en is de goedkoopste RFID chip. Ga je voor een slimmere chip met meer kwaliteit zoals de MIFARE Classic 1K, dan betaal je al gauw een stuk meer.
Voordat je een RFID lezer koopt moet je goed weten wat voor een RFID chip je wil programmeren. Niet elke RFID chip kan met dezelfde RFID lezer gelezen worden. Net als RFID chips zijn er ook verschillende RFID lezers. Elke RFID lezer opereert op een bepaalde frequentie, net zoals RFID chips dit ook doen. Wanneer de frequentie van de lezer hetzelfde is als de RFID chip dan kunnen ze communiceren met elkaar. Alleen dan is het mogelijk om data te lezen en te programmeren op de chip. De frequentie wordt uitgedrukt in megahertz (MHz). Het is dus belangrijk dat je goed kijkt of de RFID lezer het aantal MHz ondersteunt van je RFID chip die je wil programmeren.
Wil je graag een Ultra High Frequency chip programmeren? Dan heb je deze RFID Reader nodig. De reader maakt het mogelijk om UHF (ultra high frequency) RFID chips te lezen, dupliceren en te programmeren. Wil je zowel RFID chips met 125KHz als 13.65MHz programmeren? Dan adviseren wij deze RFID lezer. Deze lezer is compitabel met beide chips.
RFID chips kun je niet zonder RFID lezer programmeren. De antenne in de RFID chip maakt het mogelijk om te communiceren met een andere RFID chip. Aangezien RFID alleen kan communiceren met andere RFID apparaten, is het alleen mogelijk om via een RFID lezer de chip te programmeren.
Met een RFID lezer zijn er eigenlijk twee soorten taken die je kunt uitvoeren, namelijk het programmeren van nieuwe data en het dupliceren van een RFID chip. Allereerst gaan we het hebben over het dupliceren. Mocht je een RFID toegangspas hebben en je wilt graag meer toegangspassen hebben, dan kun je dit eenvoudig doen met een RFID lezer. Je kunt de chip eenvoudig kopiëren en plakken naar een nieuwe pas. Uiteraard kun je de chip ook voorzien van nieuwe data. Deze data kun je zelf ontwikkelen op de chip programmeren. Hier zijn verschillende softwaremogelijkheden voor.
Sommige RFID lezers kunnen naast RFID ook NFC programmeren, zoals deze NFC reader.
RFID Lezer kopenRFID staat voor “Radio Frequency Identification” en maakt gebruik van radiogolven om gegevens te versturen tussen een RFID-chip en een RFID-lezer. Hiermee is het mogelijk om data op afstand te versturen en bijvoorbeeld een slagboom te openen of in te klokken op de werkvloer. RFID is vergelijkbaar met NFC, maar verschilt doordat RFID voor langere afstanden gebruikt wordt. NFC kan namelijk slechts tot 3 cm overbruggen, terwijl RFID soms wel tot 10 meter kan overbruggen.
RFID en NFC worden vaak door elkaar gebruikt, maar er zit wel degelijk verschil tussen beide. RFID is namelijk voor langere afstanden dan NFC. RFID kan soms wel tot 10 meter overbruggen, terwijl NFC slechts tot 3 cm kan overbruggen. Hierdoor worden beide termen voor verschillende toepassingen gebruikt. NFC wordt voornamelijk gebruikt voor betalingen en de connectie met de digitale wereld, terwijl RFID wordt gebruikt voor tracking, tijdregistratie en toegangspoorten.
Er zijn meerdere RFID-chips op de markt met verschillende eigenschappen en prijzen. Zo zitten er verschillen in de afstand, beveiliging, techniek en de prijs. Een voorbeeld van een RFID-chip is de MIFARE Ultralight. Deze chip wordt veelal gebruikt als wegwerpchip en is de goedkoopste RFID-chip. Ga je voor een slimmere chip met meer kwaliteit, zoals de MIFARE Classic 1K, dan betaal je al gauw een stuk meer.
Er zijn verschillende soorten RFID-lezers op de markt die op een bepaalde frequentie opereren, net zoals RFID-chips. Er zijn in totaal 3 soorten frequenties, namelijk Low Frequency, High Frequency en Ultra High Frequency. Het is belangrijk om te weten welke RFID-chip je wilt programmeren, omdat niet elke RFID-chip met dezelfde RFID-lezer gelezen kan worden. De frequentie wordt uitgedrukt in megahertz (MHz). Het is dus belangrijk om goed te kijken of de RFID-lezer het aantal MHz ondersteunt van de RFID-chip die je wilt programmeren.
De NFCW-pasjes zijn een goed voorbeeld van hoe je Sustainable Technology kunt inzetten en toch impact maakt. We zijn erg tevreden over de service en snelle reactietijden.
Vera Timmermans – Evoke StaffingSnelle reactie op vragen. Het dashboard is duidelijk en makkelijk te beheren.
Shui Yi van de Laar – Endenburg ElektrotechniekGoede prijs-kwaliteit verhouding & uitstekende service. Kaartjes waren kwijtgespeeld door post maar er werd samen naar een oplossing gezocht.
Bjorn Andelhofs – Topcon PositioningGoede communicatie, en snelle service er wordt met je meegedacht en er is veel mogelijk. Zeer klant vriendelijk, en verder is de site makkelijk en overzichtelijk.
Astrid van Heinsbergen – HG InternationalWe zijn zeer tevreden met onze NFC visitekaartjes van NFC World. Het dashboard is gebruiksvriendelijk en de kaartjes zijn eenvoudig in gebruik.
Natasja Wuestman – WuestmanDe kaartjes werken gemakkelijk en erg goed. Op deze manier zijn we duurzamer bezig, omdat we niet 100’en papieren visitekaartjes voor onze collega’s hoeven te bestellen.
Eva Hartman – Lycens BVGeef je vrienden 20% korting op hun volgende bestelling. En wij geven jou 20% korting voor elke succesvolle doorverwijzing.
Nodig vrienden uitOp al onze producten zijn onze algemene voorwaarden van toepassing. Alle prijzen zijn inclusief BTW en andere heffingen en exclusief eventuele verzendkosten en servicekosten. In ons privacybeleid lees je hoe we met cookies omgaan.